Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Ο Mr 60%

Τόσο δεν πήρε ο Τζορτζ στην χθεσινή αναμέτρηση για πάρεδρος;;; Μπορεί και όχι, γιατί δεν έκατσα να παρακολουθήσω τι έβγαλε η κάλπη, η διαφανής. Έβλεπα τον παναθηναϊκό να σκίζει... Όλο αυτό το θέατρο μου έχει δημιουργήσει κάποιες απορίες. Να τις μοιραστώ μαζί σας; Να τις μοιραστώ!

Πάντα πίστευα ότι ο Βενιζέλος (ή η Διαμαντοπούλου) θα ήταν ο της επόμενης μέρας. Έτσι όμως όπως τα έκανε, καλά να πάθει. Βρε χριστιανέ βγαίνουν αμέσως να δηλώσουν "παρών''. Παρών ή παρούσα φωνάζαμε στο σχολείο όταν έλεγαν το όνομά μας. Εσένα φώναξε κανείς το όνομά σου μέσα σ' εκείνο το χαμό. Άρχισε κανείς να παίρνει παρουσίες και από φόβο μη σε γράψουν στο απουσιολόγιο βροντοφώναξες ''παρών''; Όχι. Τότε γιατί; Ας πρόσεχες.

Αυτό το τρέξιμο που έριξαν, αυτοί οι πύρινοι λόγοι, αυτό το πάθος, γιατί δεν το δείξατε προεκλογικά; Εννοώ βέβαια τις εθνικές εκλογές, όχι για να βγει πρόεδρος της τάξης. Και να τα "εγώ άλλαξα, ωρίμασα", και να τα "ώρα για αλλαγή" (αλήθεια τι ώρα είναι για αλλαγή; στις και μισή παρά τέταρτο;) και όλα αυτά τα ωραία, που θέλαμε δε θέλαμε ακούγαμε, βλέπαμε, διαβάζαμε. Αν κατεβαίνατε προεκλογικά (είπαμε για τις εθνικές, όχι της τάξης), τότε μπορεί, λέω μπορεί, τα αποτελέσματα να ήταν και διαφορετικά. Αλλά, όχι. Κάποιους μπορεί και να τους βόλεψε η ήττα του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές, για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.

Εάν, λέω εάν, γίνουν σύντομα εκλογές (γιατί μη νομίζετε, κι ο Καραμανλής τραβάει τα ζοράκια του, μην κοιτάτε που ασχολούμασταν με άλλα) και ο Τζορτζ χάσει, τότε τι γίνεται; Θα συνεχίσει να υπάρχει ή η ''εντολή'' που πήρε έχει ημερομηνία λήξης; Γιατί αν έχει καλό είναι να αναγράφεται επάνω στο σακουλάκι. Όπως στα γιαούρτια και τα γάλατα. Κρίμα δεν είναι να λήξει, να τον πιάσει η κοιλιά του και να τρέχει ο άνθρωπος; Μην τον αφήνετε να νομίζει ότι το γάλα που πήρε είναι μακράς διάρκειας. Που και τέτοιο να είναι, λήγει κι αυτό κάποια στιγμή.

Μήπως μ' αυτά και μ' αυτά προετοιμάζεται το έδαφος για άλλο αίμα; Όχι νέο, αλλά διαφορετικό. Βλέπε Άννα και, γιατί όχι, Φώφη. Προς Θεού δεν έχω το κληρονομικό χάρισμα (αν το είχα θα ήμουν ριτς εντ φέιμουζ), αλλά κάτι δεν κολλάει συνολικά. Εξάλλου έχει πλάκα να φτιάχνεις σεναριάκια, έτσι δεν είναι;

Προσωπικά πάντως περιμένω να δω την αλλαγή. Η οποία αλλαγή, σημειωτέων, περιλαμβάνει: ίδιο αρχηγό, ίδια στελέχη, ίδιες ιδέες, ίδιους αντιπάλους που κι αυτοί δεν άλλαξαν τις ιδέες τους, και πάει λέγοντας. Σ' ένα μικρό παιδί να το πεις, θα σου απαντήσει ότι με όλα να μένουν ίδια, αλλαγή δε γίνεται. Εδώ σε μαγαζί πας ν' αλλάξεις τη μπλούζα που σου έφεραν δώρο και παίρνεις μια άλλη ή έστω την ίδια αλλά σε άλλο μέγεθος. Δεν θα πας και θα' ρθεις με το ίδιο ρούχο μέσα στην τσάντα. Επίσης σε ορισμένα άλλα μαγαζιά, μαζί με την απόδειξη, μπορείς να πάρεις και τα λεφτά σου πίσω. Εδώ τι γίνεται; Μπορείς να ζητήσεις τα λεφτά σου πίσω; Όχι δεν μπορείς!

Άσχετο: Να ρωτήσω και κάτι ακόμα; Διάβασα ότι έπιασαν έναν (ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε, ο οποίος έφαγε κάτι λεφτάκια, λίγα ή πολλά ψάξε βρες άκρη). Αλήθεια πότε τον έπιασαν; Γιατί την 28η (Οκτωβρίου) ήταν εδώ με τη σκαφάρα του. Βέβαια το μεγάλο γέλιο το ρίχνω όταν διαβάζω ότι τον έψαχναν σε στεριές και πέλαγα, και κυρίως στο εξωτερικό, όταν όλο το νησί ήξερε ακριβώς που ήταν: εδώ αραγμένος στη βιλάρα του, να απολαμβάνει τις διακοπές του και να κυκλοφορεί άνετος. Πόσο μας δουλεύουνε μου λέτε; (Μέχρι το άπειρο, είναι η απάντηση. Αδόκιμη, αλλά πραγματική...)
Υποσημείωση: το προαναφερθέν νησί δεν είναι ούτε κάπου στον Ειρηνικό ούτε έστω στον Ατλαντικό ή τον Ινδικό...

2 σχόλια:

silvia_21 είπε...

me parakinise to onoma tou site na grapso duo logia.. loipon kathe mera pigaino stin sxoli mou me taxi.. kai exo akousei ki an den exo akousei apo taxitzides.. tha sas po mono mia apli istorioula.. apo tis best... loipon.. os gnoston.. ta parathura ta piso den anoigoun... kai.. exei tromero kruo... e to loipon.. ekei pou exei anoixto to kaloruferatsi.. kai zestenoume to kokalaki mas.. akougetai enas ekofantikos kai aprosmenos ixos.. o opoios den einai kai polu romantikos.. (!) loipoooon... prospatho na peiso ton eauto mou pos den einai auto pou katalava... alla meta apo ligo.. to pistepsa... o tarifas.. tin eixe afisei.. eixe afisei eleuthero to soma tou.. eixe aeristei.. eixe KLASEI... kai eixe vromokopisei o topos... ti mporei na eixe faei autos o anthropos kai vromouse toso!?!?!? asvo me fokia!?!?!? axehastes empeiries... file tarifa.. tha se thumamai panta...

taxitzou είπε...

αγαπητή silvia_21 θα σου πω το απλώς τετριμμένο ότι όλοι δεν είναι ίδιοι.

Εμένα να δεις τι μου έχει τύχει μέσα σε ταξί... Είχα μπει μεσημεράκι, ώρα φαγητού βρε παιδί μου. Ε, μάλλον ο ταρίφας είχε μια (και δύο μη σου πω) πείνα. Είχε λοιπόν στο κάθισμα του συνοδηγού μια φρατζόλα ψωμί, σαλάμι και τυρί φέτα. Που εγώ με τη φέτα αναγουλιάζω τουλάχιστον. Μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας μαρτύρησα. Τον παρακάλεσα βέβαια να φάει αργότερα, όμως όταν γύρισε να μου απαντήσει με το στόμα μπουκωμένο, άσε... Το βούλωσα.
Έχει τύχει όμως και στον άντρα μου, που οδηγεί το ταξί, να του μπούνε κάτι πατσαβούρες, που βρωμοκοπούσανε μέχρι το... αιδοίο τους (δεν μου το είπε έτσι, αλλά καταλαβαίνεις). Μετά πήγε το αυτοκίνητο για πλύσιμο και ο ίδιος μπήκε στο βιολογικό, καθότι και ολίγον σιχασιάρης. Για παράδειγμα αν δεν κάνει μπάνιο δεν βγαίνει για δουλειά. Άρα όπως καταλαβαίνεις είναι που θα πέσεις...

Υ.Γ. Ευχαριστώ για το σχόλιο, όμως δεν μπορώ να σε βρω. Γράψε μου που είσαι.