Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

Που είναι το χιόνι;;; ΟΕΟ;;;

Όχι δεν κοροϊδεύω καθόλου. Ούτε εσάς που πήξατε και ακόμη πήζετε ούτε την κατάσταση γενικότερα...

Εδώ και πόσες μέρες οι - συμπαθέστατοι κατά τ' άλλα - μετεωρολόγοι ενημέρωναν και κόντρα ενημέρωναν. Θα έρθει χιονιάς, κρύο τσουχτερό κλπ (τα ξέρετε όλοι). Και κάθε φορά που βλέπαμε δελτίο, ένα σύννεφο με νιφάδες ΝΑΑΑ (μετά συγχωρήσεως) πάνω από τις Σπέτσες. Ε, περιμέναμε κι εμείς. Κάναμε τις προμήθειες μας, όχι τόσο σε τρόφιμα, όσο σε ξυλάκια για το τζάκι και περιμέναμε.

Έρχεται το Σάββατο, τίποτα. Εντάξει λέμε, ακόμα στην Αθήνα είναι οι νιφάδες, θέλουν και κανά τρίωρο να κατέβουν προς τα εδώ (τόσο κάνει το καράβι από Πειραιά...). Μαζεμένοι ήμασταν στο σπίτι του κουμπάρου και περιμέναμε. Στην Αθήνα είχε αρχίσει να το στρώνει. Εδώ απλώς το κρύο της αρκούδας. Ε, λέμε, αύριο οπωσδήποτε θα χιονίσει. Για να το γιορτάσουμε μάλιστα παραγγείλαμε και κατσικάκι για να το βάλουμε στη σούβλα. Ψέμματα δε λέω, απλώς κουβαλάμε λίγη ανωμαλία περισσότερη...

Ξημέρωσε ο Θεός την Κυριακή και ωσάν παιδάκια τα Χριστούγεννα που τρέχουν να πάρουν τα δώρα κάτω από το δέντρο κινηθήκαμε μονομιάς στο παράθυρο. Θες κάτι το αγουροξύπνημα, θες κάτι οι τσίμπλες που φράσσουν το μάτι, θες η προσδοκία ότι όχι αυτό το τίποτα που βλέπω έξω απ' το παράθυρο είναι χιόνι θέλει δε θέλει, την πρώτη ήττα τη φάγαμε. (για να είμαι απολύτως ειλικρινής, νωρίς το πρωί, κατά τις 7 δηλαδή, τα αυτοκίνητα είχαν πάνω τους μια υποψία χιονιού, αλλά πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στις Σπέτσες;;; και πόσοι ξύπνησαν τέτοια ώρα;;;)
Αλλά και αφού πλυθήκαμε, και ήπιαμε και καφεδάκι, πάλι το ίδιο ήταν. Χιόνι μηδέν. Μόνο ψοφόκρυο. Ε, ξαναλέμε, θα χιονίσει δεν μπορεί. Αφού παντού χαλάει ο κόσμος. Απέναντι, τα Δίδυμα (βουνά είναι) ούτε που φαίνονταν απ' την ομίχλη και το χιόνι φυσικά. Κατσικάκι δεν υπήρχε περίπτωση να σουβλίσουμε, ένεκα το κρύο που έλεγα, οπότε το βάλαμε στο φούρνο και στηθήκαμε στο παράθυρο, σαν σε σινεμά και περιμέναμε. Μάταια φυσικά, οπότε πήγαμε να φάμε. Ο κουμπάρος ήταν σκασμένος. Αλλιώς βλέπεις το είχε σχεδιάσει στο μυαλό του και ο καιρός του τα χάλασε. Όχι ότι σκάσαμε και ιδιαίτερα, αλλά λέμε τώρα. Για να παρηγοριόμαστε, λέμε ότι τουλάχιστον γλυτώσαμε τη λασπουριά της επόμενης ημέρας... Και το μόνο που είχαμε ήταν οι ανταποκρίσεις και οι φωτογραφίες που μας έστελναν οι συγγενείς που έμεναν στην Αθήνα.
Και φυσικά μπαινοβγαίνοντας στο μπαλκόνι για να τσεκάρουμε τη θερμοκρασία, αρπάξαμε οι περισσότεροι μια γερή πούντα, που θα 'χουμε να θυμόμαστε απ' το χιόνι που δεν έπεσε. Αλλά όπως λένε και οι μεγαλύτεροι εδώ, στον καταραμένο τόπο, ούτε το χιόνι δεν καταδέχεται να έρθει. Τι να πω, κάτι θα ξέρουν κι αυτοί...

Κι άσπρη μέρα δεν είδαμε...
Και του χρόνου με υγεία...

12 σχόλια:

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

Καταραμένος τόπος οι Σπέτσες?
Σας παρακαλώ δε θα 'θελα...!
Λατρεύω τα ελληνικά νησιά (όσα έχω δει) και ιδιαίτερα του Αργοσαρωνικού! (Αυτά τα έχω δει όλα)
Μη σκας όμως κι εγώ εδώ (Κρήτη) που κλείσαν δρόμοι και σχολειά, που μέχρι τα πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια μας τίμησαν(!) στα δελτία τους, το χρώμα του χιονιού μόνο από φωτογραφίες άλλων περιοχών, εκτός Κρήτης το είδα... :(

Μαζευτήκαμε όμως με φίλους και "ζήσαμε" τουλάχιστον τη διαδικασία...! χα χα χα χα

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!

taxitzou είπε...

τέρας της αμάθειας,

εγώ δεν έχω προλάβει ν' αποκτήσω ιδία άποψη, γιατί ζω λίγο καιρό εδώ. Ωστόσο, κάτι ψυχανεμίζομαι... τέλος πάντων.
Εξάλλου οι μεγαλύτεροι τα λένε αυτά, που όσο να 'ναι, μεγαλύτεροι είναι, κάτι παραπάνω θα ξέρουν.
Βέβαια, αν σκεφτείς τα μύρια όσα προβλήματα σου φέρνει το χιόνι, μετά την πρώτη όμορφη εικόνα, μάλλον ευλογημένος τόπος είναι, σωστά;;;

(και όντως είναι πολύ όμορφο νησί!!!)

Christina Noe είπε...

Taxitzou roda ine.Toulaxiston to diaskedasate kai fagate ki oreotato katsikaki apo oti diavasa!Des to ki apo tin allin plevra.Otan emeis edo stin Athina lionoume ton Avgousto esi zis s'ena apo ta pio omorfa nisia tou Argosaronikou.Elpizo na akoustike arketa parigoritiko!
Se perimeno sto blog mou gia na mou pis tin gnomi sou gia mia psifoforia!

Filika,

Christie

Stiliano είπε...

Καλησπέρα
κι εγώ στο Σαρωνικό βρίσκομαι, και από χιόνι, μια από τα ίδια. Δε βαριέσαι, μπορεί να ήταν καλύτερα!

mamma είπε...

Ταξιτζού μου, φιλιά στις πανέμορφες Σπέτσες, εσείς δε χρειάζεστε χιόνι καλέ, αφού είσαστε μέσα στην ομορφιά συνέχεια!!!
(είχα καιρό να έρθω γιατί για ένα μυστήριο λόγο είχε χαθεί η εγγραφή σου από το reader μου... ευτυχώς που πέρασες μικρή μου, είναι και το αλτσχάιμερ βλέπεις αλλά όλα καλά, σε ξαναβρήκα:-)

taxitzou είπε...

christina noe,

για την ιστορία εγώ κατσικάκι δεν έφαγα. Όχι ότι έχω τίποτα με τα συμπαθή τετράποδα, αλλά δεν... το'χω. Εγώ μακαρονάδα έφαγα!!!!

Και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι μέχρι και πέρσυ το καλοκαίρι κι εγώ στην Αθήνα έλιωνα. Αλλά μη νομίζεις, κι εδώ λιώνουμε... απλώς εδώ έχεις τη θαλασσίτσα και παρηγοριέσαι. Δεν είναι και λίγο αυτό έτσι;;

Θα περάσω βόλτα απ' το "σπίτι" σου. Τα λέμεεεεεε

taxitzou είπε...

stiliano,

μάλλον καλύτερα ήταν τελικά, αν σκεφτείς ότι τη λάσπη που έχουν φάει... θα σιχτιρίζουνε την ώρα και τη στιγμή που χιόνισε. (Για να μη μιλήσω για τη δυσκολία στις μετακινήσεις, τα ατυχήματα κλπ...)

taxitzou είπε...

mamma γλυκιά κι αγαπημένη, σ' έψαχνα η αλήθεια είναι.

Με σαμποτάρουν καλή μου, αυτό είναι. Άσε, δεν ξέρω αν διάβασες το προηγούμενο ποστ, αλλά ζω ένα δράμα γκαντεμιάς και ματιάσματος. Να χ@#$%ω τους βαλβιδομάτες...!!! Τελευταίο τους κατόρθωμα;; Μου ματιάσανε το σίδερο. Σιδέρωνα, το κοίταξε το συγκεκριμένο άτομο, γλίστρησε από τη βάση του, έπεσε, μου έκαψε το χαλί και άνοιξε στα δύο... Τεσπαν (=τέλος πάντων)

φιλιά πολλά και καληνύχτες

island είπε...

Ήσασταν άτυχοι εκεί στις Σπέτσες...εδώ μας έπνιξε το χιόνι...σήμερα κατάφερα να απεγκλωβίσω το αμάξι κάτω από το σπίτι μου...φτυάριζα δύο ώρες...

Νέξτ τάιμ....

taxitzou είπε...

island,

καλημέρα και καλορίζικο το καινούριο σου σπίτι (πέρασα μια βόλτα). Πολύ θα ήθελα να σου προσφέρω κάτι, για γούρι, αλλά δεν το χειρίζομαι καλά το μηχάνημα ακόμα... Επιφυλάσσομαι.

Σήμερα πάντως χαρά Θεού είναι η μέρα. Για βόλτες και για τους τυχερούς, ουζάκια στην παραλία...

καλημέραααα

ONOMATODOSIA είπε...

παει περασε.
ελιωσε...

mahler76 είπε...

Μα καλά ήθελες χιόνι στις Σπέτσες??? Αχου λατρεύω χιόνιιιιιιιιι!!!!!!!